Tropenrooster dinsdag 15-09 

Op dinsdag 15 september is het tropenrooster. Wanneer er een temperatuur is van 30 graden of meer hebben wij tropenrooster.

Wat wil zeggen dat de pony's dan geen peesbeschermers en zadels om krijgen. De ruiters mogen dan in een korte broek komen rijden en gymschoenen. LET OP! GEEN slippers.

Het kan zijn dat we nat worden, want we vinden het super leuk om dan wat met water te kliederen.

 

Tot vanmiddag. 

 

Welkom Gizzy en Olly

 

Nieuw bij Ponyrijden Patricia RAKKERLESSEN

Voor onze kleine rakkers bieden wij Rakkerlessen aan. Deze zijn speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar t/m de leeftijd van 3 jaar. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons al instromen bij de beginnerslessen.

Bij Ponyrijden Patricia is alles begonnen met de pony Rakker. Zo zal het bij jullie kleine rakker oftewel kleine deugniet of klein boefje ook gaan beginnen met de rakkerles. We willen een hele leuke ervaring meegeven aan kinderen om zo al vroeg op een plezierige manier in aanraking te komen met pony's. Ze gaan dan lekker de pony een beetje borstelen en daarna een rondje op de rug van de pony rijden. Dit alles op een ongedwongen speelse manier. De lessen zullen verzorgd worden door juf Kim.

Een rakkerles duurt een half uur en de kosten voor deze ervaring bedraagd €15,-. Ze hebben dan individueel les en je mag er als ouder bij blijven. Voor vragen neem gerust contact met ons op via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10768015. We kunnen dan een ervaring voor jullie rakkertje inplannen. 

 

Verhoging lesgeld na de zomervakantie.

Vanaf 23-08-2020 gaan de lessen met €1,- omhoog per les. Wat wil zeggen dat je dan voor je leskaart €135,- gaat betalen.

Tot die tijd betaal je nog €125,- (eventueel kun je al een kaart vooruit aanschaffen voor de oude prijs).

De reden van de verhoging is dat alles steeds duurder word en dus de bedrijfskosten voor Ponyrijden Patricia steeds hoger.

Wij hebben de laatste prijsstijging gedaan in 2015, daarna is er helaas weer veel veranderd in de kosten voor ons.

Voorbeelden: de btw die wij afdragen per les is al sinds twee jaar verhoogd van 6% naar 9 %, de dierenarts kosten zijn van 19% naar 21% btw gegaan. Denk bijvoorbeeld ook aan de grondstoffen voor het voer en het hooi door de droge zomers. 

 

Eerste Waarderingssubsidie Rookvrije Generatie uitgedeeld

Wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid) heeft vanmiddag 27 mei de eerste waarderingssubsidie voor een rookvrij buitensportterrein uitgereikt aan Ponyrijden Patricia de Drie Elzen in Stiphout. Eigenaresse Patricia van Oorschot mocht een cheque van € 1.000,-- in ontvangst nemen.

De gemeente Helmond wil het rookvrij opgroeien van zelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is al 20 jaar rookvrij en geeft daarmee het goede voorbeeld.

Het ontvangen bedrag wordt besteed aan een update van de theorielessen voor de jonge ruitertjes van de rijschool. De zelf ontwikkelde cursus "Een paard is geen fiets" krijgt nu een echt leerboekje dat de kinderen thuis met de ouders kunnen doornemen. In dit boekje wordt ook uitgelegd waarom pony's en paarden helemaal niet van roken houden en dat roken in de buurt van hooi en stro ook erg gevaarlijk is.

 

Maatregelen i.v.m. Corona voor Ponyrijden Patricia ruiters, begeleiders en juffen.

Omdat Ponyrijden Patricia het ponyrijden voor kinderen en volwassenen aanbied in de buitenlucht mogen wij weer begeleid lessen geven.

Maatregelen:

- Vanaf 01-07 mogen er weer toeschouwers ons terrein op, fijn wanneer je dan plaats neemt op een bankje bij de rij-bak. Let op houd wel 1,5 meter afstand van ander publiek. Officeel mits mogelijk tot 1,5 meter afstand mogen er maximaal 250 mensen op het terrein aanwezig zijn tegelijk zonder gezondheidscheck. Dit zal niet zo snel bij ons gebeuren, dus worden er geen gezondheids checks afgenomen bij binnenkomst. 

- Voor de toeschouwers geld dat je je handen bij het desinfectie paaltje moet desinfecteren en daarna door mag lopen. 

- ruiters was je handen met water en zeep als je komt en was je handen als je weer naar huis gaat (minimaal 20 sec). Onze juffen zullen hier ook op letten of onze ruiters dit doen. 

- alle ruiters houden zoveel als mogelijk afstand van elkaar

- ben niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van je les aanwezig

- de juffen en personeel zorgen, voor zover dat kan, voor voldoende afstand met de ruiters. De juffen zullen dus ook geen handen en knuffels geven. 

- onze juffen zullen bij eventuele klachten niet komen lesgeven, dan word er uiteraard voor vervanging gezorgd. 
- knuffelen en aaien is alleen toegestaan bij je eigen les pony. Ga dus niet de andere pony's aanraken. 
- het aaien van de poezen en honden aanwezig op stal is niet toegestaan. 

- het dragen van handschoenen (mogen gewoon paardrijhandschoenen zijn) is voor de ruiters helaas nog steeds verplicht. 

- de toilet is sinds 15-06 weer open voor ruiters en publiek. 

- bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis! Onze juffen zullen ook bij verdenking hiervan de ruiter weer naar huis sturen

- bij de beginnerslessen zullen de juffen de pony's opzadelen en dus ook de spullen pakken

- bij de pennylessen en gevorderde lessen zal steeds maar 1 ruiter in de zadelkamer mogen voor de spullen te pakken

- heeft iemand in het gezin koorts, kom dan niet ponyrijden

Ponyrijden Patricia sleutelhangers of armbandje.

Te koop bij ons speciaal voor ons ontworpen sleutelhangers:

Blauwe flos leer €7,50

Paardje leer €7,50

Paardje vilt €4,00

Armbandje €4,00 

Erg leuk om weg te geven!

Een cadeaubon voor een ponyrijles. Neem contact op met Patricia en zij legt deze voor je klaar. Voor kinderen betaal je €15,- en een tegoedbon voor een volwassenen kost €25,-. Mocht het komen halen lastig zijn kunnen we deze ook voor je opsturen. 

De pony's van Ponyrijden Patricia openen op vrijdag 06 oktober de Kingdrive in Helmond

www.facebook.com/Hoefslag/posts/1473493362740850 

Tips voor de winter: 

- Wanneer het vriest trek gerust een skibroek over je rijbroek aan. (let op alleen bij vorst)

- Koude voeten. Een plastic zakje om je voeten kan helpen. Zorg er ook voor dat je laarzen niet te strak zitten, lucht is een goede isolatie.

- Bij de boerenbond verkopen ze thermo-rijlaarzen. Deze vallen in prijs erg mee.

- Een regenjas over je paardrij-jas tegen de wind. Ponyrijden Patricia jas is ook wind/waterdicht

- Trek meerdere lagen aan. Dit is erg belangrijk. Beter meerdere laagjes dan 1 dikke trui. 

- Ook een muts op tijdens het poetsen helpt. De warmte kan dan niet makkelijk via het hoofd weg.